POSTAVITE GRANICE: Najbolja igra na svetu izaziva zavisnost kao i heroin! – Informer
https://oss.maxcdn.com/html5shiv/3.7.3/html5shiv.min.js
https://oss.maxcdn.com/respond/1.4.2/respond.min.js

//rs.adocean.pl/files/js/ado.js

/* (c)AdOcean 2003-2015 */
if(typeof ado!==”object”){ado={};ado.config=ado.preview=ado.placement=ado.master=ado.slave=function(){};}
ado.config({mode: “old”, xml: false, characterEncoding: true});
ado.preview({enabled: true, emiter: “rs.adocean.pl”, id: “WrI3gCReJvUOQoGs1cYCXGDNLReHYebXQ5l1IsHag6T.57”});

/* (c)AdOcean 2003-2015, MASTER: informer.rs.Informer.rs.Informer.rs.Zivot.Hitech */
ado.master({id: ‘WRzlAbEhLQOyucpkGZ1dD8HyY_dPXBK5l7Vm4fob2gT..7’, server: ‘rs.adocean.pl’ });

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-58846877-1

window.dataLayer = window.dataLayer || [];
function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
gtag(‘js’, new Date());

gtag(‘config’, ‘UA-58846877-1’);

Promo/Fortnite

POSTAVITE GRANICE: Najbolja igra na svetu izaziva zavisnost kao i heroin!

Battle Royale ludnica doprinela je tome da Fortnite na prestižnoj gejming manifestaciji bude proglašen igrom godine. I to, očigledno nije slučajno, jer su neki od igrača praktično i zavisnici, poput onih koji koriste heroin

Fortnite zavisnost odavno je globalan fenomen i sve više i problem, a igrači, koji troše ogromno vreme igrajući je ugrožavaju svoje poslove, veze, zanemaruju porodične obaveze ili se razvode. Nažalost, nije mali broj onih, koji su napravili i finansijske probleme sebi i drugima, piše Tweak Town sajt.

Stručnjak za ponašanje zavisnika, Lorejn Marer, objasnila je za Bloomberg da je Fortnite poput heroina i da korisnici, koji jednom upadnu u zamku zavisnosti ne mogu da se iščupaju iz nje. U svetskim centrima za odvikavanje od modernih oblika zavisnosti, kakvi su igre i društvene mreže, sve veći broj prijavljenih ljudi kao problem navodi Fortnite. Veliku zabrinutost izaziva i činjenica da se u pomenute ustanove prijavljuje sve više dece i mladih ljudi.

Neki od najčešćih problema, koje izaziva Fortnite, a koje otkriva zvanična medicinska dokumentacija, su manična kupovina (zbog mikrotransakcija u igri) i nezaustavljiva potreba za konstantnim igranjem ove igre. Za sada postoje samo nagađanja o prirodi veze između oblika zavisnosti i Fortnite-a, zasnovana na posmatranjima stručnjaka, ali u toku su zvanična istraživanja i studije, čiji rezultati će nesumnjivo pokazati da li i u kojoj meri Fortnite izaziva zavisnost igrača.

Dok studije ne budu završene i rezultati poznati, svim igračima i roditeljima dece, koja igraju Fortnite, savetuje se da postave jasne granice u vezi sa vremenom provedenim uz igru.

https://cdn.midas-network.com/Widget/IndexAsync/7?portalWidgetId=334