Za razliku od prethodnih mečeva, pa i onog iz prošlog meseca u Podgorici, selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić pokušaće da se ofanzivnom formacijom s dvojicom klasičnih napadača, Aleksandrom Mitrovićem i Lukom Jovićem suprotstavi i pobedi oslabljenu Crnu Goru, čime bi sačuvali prvo mesto u u Grupi 4 u okviru Divizije C Lige nacija.

Pod pritiskom javnosti, uslovljen izuzetnim partijama napadača koje ima na raspolaganju, selektor Mladen Krstajić odlučio je da u 14. utakmici odstupi od formacije s jednim špicem. Tako će protiv “hrabrih sokolova” na teren najverovatnije poslati najboljeg strelca reprezentacije Aleksandra Mitrovića i najboljeg golgetera kojeg Srbija u ovom trenutku ima u Evropi – Luku Jovića.

Selektor nije otkrio imena startera, ali je najavio promenu stila igre.

Veliki broj reprezentativaca igra standardno, to je prvi put u poslednjih nekoliko godina da su skoro svi bitni šrafovi u klubovima. Može da se desi da promenimo taktiku, postoji ideja… Menjao sam sastav 13 ili 14 puta, taktiku ne. Ovoga puta možda i nju promenim. Ne zbog Crne Gore već zbog naših igrača. To mi je ujedno luksuz i problem – rekao je Krstajić.

Srbija ima osam bodova posle četiri meča, Crna Gora bod manje i priliku da pobedom na “Marakani” napravi pravu pometnju u grupi.

Uživo:

Bez obzira što je bio spreman da već od starta gurne u vatru Luku Jovića, problem sa povredom leđa koji muče napadača Ajntrahta mogao bi da primora Krstajića da odustane od prvobitne namere i meč počene sa samo jednim napadačem, Aleksandrom Mitrovićem. Sve će se znati za nekoliko sati pre meča.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here