Milorad PupovacFoto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Predsednik Srpskog narodnog veća i SDS Milorad Pupovac rekao je da je moguće da će otići u Vukovar na dan kada Hrvatska obeležava sećanje na vukovarske žrtve, 18. novembra.

– Imam želju otici i spreman sam ići. Ali, naravno, ako osetim da ću bilo kome smetati ili da bi to bilo kome mogao biti problem, čekaću bolju priliku – rekao je Pupovac u intervjuu “Večernjem listu”.

Upitan zašto bi on kao saborski poslanik i član vladajuće koalicije nekome smetao, Pupovac je rekao da je stvorena takva atmosfera u zemlji, stavovi koji se svakodnevno proizvode prema njemu i njegovim kolegama, i prema srpskoj zajednici, da je moguće da se nađu ljudi i grupe kojima bi to moglo smetati.

– Ali, moja je želja da idem i spreman sam otići zajedno sa svima iz srpske zajednice koji sa mnom već godinama rade na pomirenju i na tome da se utvrdi istina o nestalim Hrvatima i Srbima, koji godinama rade na tome da se poklonimo, mi Srbi hrvatskim žrtvama, a nadam se sutra i Hrvati srpskim žrtvama. Da na taj način stvorimo kulturu sećanja zasnovanu na kulturi mira – rekao je Pupovac za “Večernji”, a preneo hrvatski N1.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here