Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, Ana Brnabić, Srbi, Kosovo, sednicaFoto: Anadolija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je u petak s kopredsedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu SAD Tedom Poom o bilateralnim odnosima, aktuelnoj političkoj situaciji i nastavku ekonomske saradnje.

Ona je dodala da stanovište SAD da nema “crvenih linija”, takođe doprinosi naporima za postizanje trajnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Kongresmen Po istakao je da će SAD nastaviti sa ulaganjem u Srbiji kroz kompanije koje u njoj već posluju i ocenio da dobra ekonomska saradnja pozitivno utiče na političke odnose dve zemlje.

Stefanović i Po o saradnji policija Srbije i SAD

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je, u razgovoru u petak s kopredsedavajućim Srpskog kokusa u Kongresu SAD Tedom Poom, da je saradnja srpske policije sa američkim agencijama za sprovođenje zakona na izuzetnom nivou, ali da postoji prostor za njeno unapređenje, pre svega u borbi protiv trgovine narkoticima i ljudima i terorizma.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, Stefanović je upoznao američkog kongresmena i s konkretnim koracima i napretkom koji je Srbija ostvarila u borbi protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Stefanović i Po su razgovarali i o mogućnostima unapređenja saradnje dveju zemalja u borbi protiv visokotehnološkog kriminala.

Kongresmen Po, koji je ujedno i predsedavajući Komiteta za terorizam i trgovinu u Kongresu SAD, istakao je da je zajednička borba protiv terorizma od obostranog interesa, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here