Aleksandar Vučić, Vlada Srbije, Ana Brnabić, Srbi, Kosovo, sednicaFoto: Rade Prelić / Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zahvalnost američkim kongresmenima koji su zatražili da SAD podrži Srbiju u traženju kompromisnog rešenja za Kosovo, ali je primetio da je najvažnije šta će reći predsednik SAD Donald Tramp i njegovi najbliži saradnici.

Osam američkih kongresmena zatražilo je od državnog sekretara SAD Majka Pompea kontinuiranu podršku zalaganjima Srbije u cilju traganja za mirnim, održivim i kroz pregovore postignutim rešenjem za odnose sa Kosovom.

– Hvala tim ljudima, ali imate i druge grupe kongresmena. Nije to uvek jednostavno. Za nas je važno šta će reći (Donald) Tramp, (Džon) Bolton, (Majk) Pompeo, najbliži Trampovi saradnici, a naravno da je važna inicijativa kongresmena i veoma smo im zahvalni – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo da bi trebalo da se sastane kongresmenom Tedom Poom, koji je u poseti Beogradu a koji je, kako kaže, prijatelj Srbije koji je mnogo učinio učinio za prijateljstvo Srbije i SAD.

Aleksis Cipras, Aleksandar Vučić, Bojko Borisov i Vjorika DanćilaFoto: Pres služba predsednika Srbije / Promo
Aleksis Cipras, Aleksandar Vučić, Bojko Borisov i Vjorika Danćila

– Verujem da ćemo bar imati priliku uvek, u svakom trenutku, da američkim partnerima objasnimo poziciju Srbije, naše želje, naše mogućnosti i ono što je realno što bi moglo da doprinese očuvanju dugoročnog mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu – rekao je Vučić, koji je u Varni učestvovao na samitu kvadrilaterale Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije.

Podrška za Interpol

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je svoje kolege iz ove tri zemlje za podršku po pitanju stava Beograda o ulasku Kosova u Interpol.

– Zamolio sam ih za podršku oko Interpola, jer je tu bilo drugačijih stavova u ovoj četvorci. Ja sam svoje rekao, videćemo kakav će rezultat biti – rekao je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here