Šta bi trebalo da znate ako ste otvorili namenski račun za 100 evra?

Obavezno pročitajte

100 evra i prijava

Prijavljivanje za jednokratnu pomoć države od 100 evra traje do 5. juna a do 7. juna svi koji su se prijavili trebalo bi da dobiju novac.

Kako prenosi portal „B92“, dnevno oko pola miliona građana dobije novac. Nekima 100 evra u dinarskoj protivvrednosti legne na račun bez obaveštenja, a drugi dobijaju poruku u kojoj, između ostalog, piše „Kovid 19 uplata“.

- Advertisement -

Proces provere da li je novac legao na račun ili nije je jednostavan, a potrebno je da na sajtu idp.trezor.gov.rs izaberete opciju – Provera statusa prijave.

100,

© FOTO : MINISTARSTVO FINANSIJA SRBIJE

Nakon toga potrebno je da unesete vaš JMBG i broj lične karte, nakon čega ćete dobiti obaveštenje o statusu vaše prijave.

Mnoge zanima da li sredstva sa namenskog računa moraju da podignu u banci ili mogu da se direktno preusmere na razna plaćanja.

„Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva“, navodi se objašnjenju na sajtu Ministarstva finansija.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu