18.8 C
Belgrade
četvrtak, 11 avgusta, 2022

100 RAZLOGA ZA JEDAN KLIK: Uplate građanima na račun VEĆ od petka, onlajn prijave…

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ministar finansija Siniša Mali je na svom Instagramu profilu slogan „100 razloga za 1 klik“.

Najverovatnije je sloganu za pomoć od 100 evra koje država daje svim punoletnim građanima. 

- Advertisement -

„100 razloga za 1 klik! Republika Srbija pruža podršku svojim građanima u trenutku kada im je to najpotrebnije“, napisao je Mali.

Isplata već od petka

Sa isplatom 100 evra krenuće se već od petka, najpre primaocima penzija i novčane socijalne pomoći. Prijava će biti veoma jednostavna i brza, nakon čega građane najkasnije 1. juna očekuje i uplata novca.

- Advertisement -

Ko ima pravo da dobije 100 evra?

Svi punoletni državljani Republike Srbije, koji su punoletni (zaključno sa 24. aprilom 2020, kada je stupila na snagu Uredba o jednokratnoj novčanoj pomoći u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom koronavirusa), imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom.

Ja sam penzioner, kako mogu da se prijavim za pomoć?

Nema potrebe da se prijavljujete. Svi penzioneri i oni koji primaju socijalnu pomoć od države automatski će biti prijavljeni. U tu grupu spadaju i korisnici privremene naknade, invalidi rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti.

Kako mogu da se prijavim, da li je moguće prijavljivanje onlajn?

Prijave se mogu slati internetom, na portalu Uprave za trezor, ili putem kontakt-centra, čiji će broj biti objavljen pred početak prijave.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti